Nanocoating.nl

Trap renoveren doe het zelf met deze tips

trap renoverenJe kunt zelf een trap renoveren, zonder een klein fortuin uit te geven, met wat doe-het-zelfvaardigheden en een snufje fantasie. Een trap is vaak een onderdeel van uw huis dat een statement maakt. Het is meestal een van de eerste dingen die je ziet als je je huis binnenloopt, dus het is logisch om het als centraal punt te gebruiken. Er bestaat echter een misvatting dat als uw trap oud en moe is, of misschien niet naar uw smaak, u eraan vastzit, maar dit is niet waar!

Planning opmaken

Zoals alles wat u renoveert, moet u een stevig plan hebben voordat u begint. U moet beslissen wat u wilt veranderen – wilt u alleen de leuningen veranderen of wilt u de stappen opnieuw uitvoeren? Als u eenmaal heeft besloten wat u wilt veranderen, kunt u de traponderdelen bestellen die u nodig heeft. Zorg ervoor dat u vertrouwd raakt met termen als ‘spindels’ oftewel de verticale palen die de leuningen ophouden, ‘stootborden’, ook wel de treden zelf genoemd, en ‘nieuwe palen’ die een structureel element zijn aan het einde van de leuning. U moet beslissen of u oproltreden nodig heeft – de oproltreden zijn aan één kant smaller en kunnen de richting van een trap veranderen zonder dat u een bordes nodig heeft.

Om uw nieuwe trap te plannen, moet u wat meten. U kunt de lengte van uw leuning en basisrail controleren door de afstand tussen de nieuwe palen aan de boven- en onderkant van uw trap te meten. Houd rekening met twee per stap om te begrijpen hoeveel spillen u nodig heeft, waarbij de afstand tussen de twee spillen niet meer dan 99 mm is.

Bij het plannen van een traprenovatie komen veel trappendelen kijken en deze kunnen variëren in ontwerp. Het is gemakkelijk om verward te raken in de planningsfasen, dus vraag altijd uw leverancier van traponderdelen om hulp als u niet zeker weet wat u moet bestellen.

Vervang treden en stootborden

Een traprenovatie begint altijd bij de stootborden en treden zelf. Verwijder het oude tapijt en gooi alle gevaarlijke schroeven weg voordat u de treden en stootborden meet. Het geheim van een succesvolle installatie is om eerst de eerste en tweede uitbreidingskaart te plaatsen, voordat u de eerste stap installeert. U kunt dan lijstwerk gebruiken om eventuele gaten te dichten.

Renoveer de overloop

Voordat u de overloop kunt renoveren, heeft u uw oproltreden en hun verlengstukken nodig. Meet het landingsgebied van achteren naar voren, voordat u 30 mm toevoegt om rekening te houden met de neus van de opwindstap. Begin bij het installeren van je windertrap met het voorste gedeelte van de overloop en gebruik een windertrap om deze te bedekken. Sluit uw treden af ​​en zet ze vast, voordat u ze afdekt met lijstwerk of plinten.

Vervang nieuwe berichten

Nadat u uw trap en de overloop heeft gerenoveerd, kunt u aan de slag met het vervangen van de nieuwe palen. Om dit te doen, moet u de oude basisrails, leuningen en spindels verwijderen. U kunt dan uw oude nieuwe palen afsnijden – u moet een pitchlijn markeren door twee tot drie treden omhoog te gaan, voordat u 900 mm boven de paal meet, aangezien dit de minimale hoogte is die vereist is wanneer u een leuning op een trappenhuis. Boor ten slotte een gat in uw paalbasis en voeg uw nieuwe paal toe door deze vast te zetten met een schroef.

Monteer leuningen en basisrails

Nadat u uw leuningen en basisrails heeft besteld, moet u ze in de hoek van uw trap afzagen, zodat ze dezelfde dikte hebben als de nieuwe palen. Nadat u deze op de juiste hoek en lengte heeft afgesneden, kunt u uw basisrail installeren en ervoor zorgen dat deze gecentreerd is op de nieuwe bases. Vergeet ten slotte niet dat de wettelijke minimumhoogte voor een leuning 900 mm is wanneer u deze installeert – om te testen of deze goed past, plaatst u een spil op elke nieuwe paal voordat u ze vastlijmt.

Installeer glazen panelen en spindels

Bij het ontwerpen van uw trap heeft u ervoor gekozen of u glaspanelen of spindels wilt hebben, die vaak van hout of ijzer zijn gemaakt. Als u spindels heeft gekozen, had u filets moeten hebben ontvangen toen u uw leuning bestelde. U kunt de filets gebruiken om de ruimte tussen de spillen te creëren door de filets in de hoek van uw trap te snijden en er een tussen uw nieuwe paal en de eerste spil te plaatsen. Als u voor glaspanelen kiest, heeft u twee opties: panelen die op de leuningen moeten worden geklemd of panelen die er direct in passen. De fabrikant van uw traponderdeel zal u adviseren over het plaatsen van glaspanelen.

De laatste hand

Nu het structurele element van uw nieuwe trap klaar is, kunt u zich concentreren op de laatste hand. Zoals bij elke kamer in uw huis, is goede verlichting de sleutel, en met een trap kunt u echt experimenteren. Trek warme verlichting naar je gang, of plaats lampen onder je treden voor een eigentijdse look. Dit werkt vooral goed als uw gang moeite heeft met natuurlijk licht. Volgende: kleur. Het kan het verschil maken voor uw trap, dus overweeg een hardloper met een helder patroon als u de treden neutraal hebt gehouden, of een opvallende geschilderde muur. Je zou zelfs de trap zelf kunnen schilderen – pastelkleuren zien er geweldig uit voor een vintage thema, of monochroom is ideaal

Vragen over het renoveren van de trap? Stel ze gerust hieronder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *